100% Gratis     Uniek in Nederland     Actuele kortingen     Altijd de beste deals!    
//De keuken van de toekomst

De keuken van de toekomst

Hoe ziet de keuken van de ­toekomst eruit? Om die vraag te beantwoorden moeten we vooral nadenken over de rol die de keuken speelt (en gaat spelen) in ons leven. We zijn bijvoorbeeld steeds meer geïnteresseerd in goed en bewust eten. Kant-en-klaar ­maaltijden ­worden vaak ­bestempeld als ­minder gezond en het wordt ­vooral ­aangemoedigd om je maaltijd ­helemaal zelf te maken. En dat in een tijd waarin we het steeds drukker krijgen met werk, kleine kinderen, sportende ­kinderen, onze eigen ­sporten, onze hobby’s, ons sociale ­leven, etc… Hebben we überhaupt wel tijd om bewust bezig te zijn met onze ­dagelijkse portie gezonde hap?

Lang leve het tijdperk van de­ ­innovatie
In het digitale tijdperk waarin we ­leven, volgen nieuwe ontwikkelingen en innovaties elkaar in hoog tempo op. Zo ook in keukenland. Er wordt van alles gedaan om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken in de keuken, zodat het dus wél haalbaar is om elke avond die gezonde maaltijd op tafel te zetten. Zo sta je ’s avonds toch nog netjes op tijd te zwoegen in de sportschool.

De nieuwe ontwikkelingen in de ­keuken zijn vooral gericht op duurzaamheid, gemak en tijdsbesparing. Een interessante ontwikkeling in het kader van duurzaamheid werd eerder dit jaar door Siemens en Ikea gepresenteerd. De bedrijven voorspellen een keuken zonder koelkast. In plaats ­daarvan leg je etenswaren op ­planken die het eten tot precies de juiste temperatuur ­koelen. Zo verspil je geen energie aan het koelen van een hele kast.

Kokend waterkraan
Een andere ontwikkeling, met name gefocust op gemak en tijdsbesparing, is de kokend waterkraan; een uitvinding die tien jaar geleden nog ondenkbaar was. Tegenwoordig heeft één op de vijf Nederlandse huishoudens zo’n kraan in de keuken. Het gebruiken van de waterkoker kost veel meer tijd en energie. Daarnaast neemt de kokend waterkraan minder ruimte in beslag in de keuken. Leuk feitje: wist je dat deze kraan een uitvinding van Nederlandse bodem is?

Bruisend waterkraan
Naast kokend water, is het tegenwoordig ook mogelijk om bruisend water uit de kraan te toveren. GROHE heeft naast de kokend waterkraan (GROHE Red) een nieuwe lijn kranen geïntroduceerd genaamd GROHE Blue Home, waarbij je met al het gemak een glas water met bubbels tapt. Voor de liefhebber ideaal, want je hoeft niet langer bruisend water uit plastic fles in de winkel te kopen. Het is dus goed­koper en milieuvriendelijker.

Kranen zijn er in alle soorten en maten. En voor allerlei soorten behoeften; spoel je bijvoorbeeld vaak groenten of maak je vaak vette pannen schoon? Dan is een uittrekbare kraan een goed idee. Arthur Westgeest, Marketing Director bij GROHE: “Bij het uitzoeken van de juiste kraan is het belangrijk om na te gaan wat je behoefte is. Wat is de gezinssamenstelling en levenstijl? Hoevaak kook je? Ga je voor comfort? Wat is je interieur­stijl? Er is genoeg keuze voor elke smaak, behoefte en budget. GROHE adviseert mensen hier graag in.”

Grohe logo
2017-12-22T13:58:07+00:00