100% Gratis     Uniek in Nederland     Actuele kortingen     Altijd de beste deals!    
//Hulp van de coach: een verhuizing doe je niet ­alleen

Hulp van de coach: een verhuizing doe je niet ­alleen

De meeste mensen onderschatten een verhuizing en denken dat ze het ‘wel even tussendoor’ of na de werkdag kunnen regelen. Maar dit houdt niemand wekenlang vol en op bepaald punt komt alles samen. Met een hoop stress tot gevolg. Als ervarings­deskundige weet verhuiscoach Eva Mooren (www.verhuiscoach­denbosch.nl) als geen ander wat een ­verhuizing ­precies betekent. “Ik ben zelf 15 keer verhuisd en heb ook familie en vrienden ­meerdere malen geholpen met hun verhuizing. Naast alle praktische ­zaken, kan een verhuizing emotioneel ook veel met je doen en heeft eigenlijk ­iedereen in meer of mindere mate hulp nodig als ze gaan verhuizen. Niemand kan het helemaal alleen.”

Verhuiscoach Eva Mooren

Waar begin je?
Voor sommige mensen misschien wel het moeilijkste gedeelte van de verhuizing; waar begin je? Verhuiscoach Eva: “Begin met het vastleggen van de verhuisdatum en het opvragen van offertes bij verschillende verhuisbedrijven.” Dat het belangrijk is om aandacht aan die offertes te besteden, blijkt uit een praktijkproef van de Consumentenbond waarbij het verschil tussen offertes uiteenliep van € 337 tot € 2313! Verder is het goed om te weten dat de voorwaarden van erkende verhuizers zijn vastgesteld in overleg met de Consumentenbond, waar niet-aangesloten verhuisbedrijven hun eigen voorwaarden kunnen stellen (­waaronder een eigen risico bij schade tot wel € 750). Opletten dus!

De rol van de ­verhuiscoach
Een verhuiscoach weet exact welke acties rondom de verhuizing maanden van tevoren moeten worden uitgevoerd en wat kan wachten. Kun je wel wat overzicht of een steuntje in de rug gebruiken? De verhuiscoach begint met een verhuiskalender (stappenplan) en bepaald samen met jou waar extra hulp nodig is. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen en sorteren van spullen, inpakken, mee inrichten van de nieuwe woning, papierwerk omtrent de verhuizing, etc. Eva: “Het inhuren van een verhuiscoach is voor veel mensen een vertrouwenskwestie. Je laat iemand in je eigen huis werken met je persoonlijke spullen. Het is dus belangrijk dat er toch een klik is!” Eva ziet met name een belangrijke rol voor de verhuiscoach bij alleenstaande (oudere) en gescheiden mensen. “Een verhuiscoach bespaard een hoop energie en het is fijn om te weten dat je er niet alleen voor hoeft te staan.”

Geld besparen met een ­verhuiscoach?
Er wordt vaak (onbewust) veel te veel geld uitgegeven aan contracten en abonnementen die niet tijdig worden opgezegd. De verhuiscoach kan kritisch naar je abonnementen en contracten kijken en ervoor zorgen dat ze tijdig worden opgezegd of aangepast. Zo voorkom je ongewilde jaarcontracten, dubbele kosten, administratiekosten of opzegboetes.

Trends en ontwikkelingen op verhuisgebied
Less is more! De trend van de laatste maanden is het ‘ont-spullen’. Steeds meer mensen willen een overzichtelijk en opgeruimd huis. Een praktische zet als je binnenkort gaat verhuizen, want met minder spullen hoef je ook minder te verhuizen. Ook fijn: het draagt bij aan het gevoel van een frisse, nieuwe start. Daarnaast maak je andere mensen blij als je je spullen een tweede leven geeft.

2018-01-12T11:50:47+00:00